perjantai 30. huhtikuuta 2021

Tavoitteeni vuodelle 2021

 Jaoin tammikuun alussa blogissani, mitä edellisvuoden tavoitteeni olivat ja miten ne toteutuivat. Tästä vuodesta on vierähtänyt jo suunnilleen kolmasosa, mutta tämän vuoden tavoitteita en ole täällä vielä jakanut vaikka olen kyllä ne jo tammikuun aikana lyönyt lukkoon. Avaan siis tällä kertaa hieman, mitä asioita tavoittelen tänä vuonna, vaikkakin iso osa tavoitteista on samoja tai samansuuntaisia kuin viime vuonna. Ja samoin kuin vuoden 2020 tavoitteissa, en jaa niitä täällä ihan niin yksityiskohtaisesti kuin miten ne bujossani on muotoiltu, mutta kuitenkin suuntaa antavasti. Tässä vaiheessa vuotta tavoitteista on kokonaan toteutunut vasta yksi, mutta katson vähän muidenkin kohdalla, missä mennään. Osa tavoitteista on tosin määritelmän mukaisestikin sellaisia, että niiden toteutuminen ratkeaa lopullisesti vasta vuoden päättyessä.

1) Asunnon tyhjäys ja muutto
Tämä on tavoitteista ainut, joka on jo tässä vaiheessa vuotta selätetty - ja onneksi! Kyseessä jälleen yksi pitkän matkan muutto kumppanin töiden takia. Seuraava muutto on varmaan edessä vuonna 2022 tai 2023, mutta kuitenkin toivon mukaan omistusasuntoon ja niin ettei tarvitsisi ihan heti muuttaa uudestaan!

2) Avoimeen yliopistoon opintoja 35 op
No, opintosuoritusote näyttää tässä vaiheessa vain 5 opintopistettä tälle vuodelle, mutta suorituksia pitäisi olla kasassa jo 11 op, plus yksi kesken oleva kurssi. Eli suunnilleen aikataulussa ollaan. Ja opintotukeni olen siis jo käyttänyt, joten minun ei tarvitse ihan 5 op / kk -tahdissa opiskella, mutta katsoin, että 3 op / kk olisi ihan realistinen tahti.

3) Kala-kasvisruokavaliolla koko vuosi
Aiemmin olen pitänyt tavoitteita, että kasvisruokapäiviä tulisi täyteen tietty määrä, mutta nyt otin tavoitteen toisesta näkökulmasta. Viime vuonnakaan en syönyt lainkaan punaista lihaa tai nisäkkäitä, mutta tästä pitäisi tulla ensimmäinen vuosi, kun en syö edes siipikarjaa. Tavoitteena tämä on sinänsä aika armoton, mutta sanoisin että omalla kohdallani ihan realistinen, ja tähän asti tavoitteessa on pysytty.

4) Liikuntaa väh. 2 krt / vko ainakin 80 % viikoista
Kuulostaa monimutkaiselta, mutta tämä liittyy bujossa pitämääni liikuntataulukkoon, jonka haluan olevan vuoden lopussa vähintään 80 %-sesti vihreä! Siis käytännössä 53 viikon aikana saisi tulla enintään 10 viikkoa, jolloin liikuntakertoja tulee nolla tai yksi. Liikuntakerran määritelmä on toki vähän tulkinnanvarainen, mutta yleensä lasken liikuntasuoritukseksi 45-60 minuutin kohtalaisen tai raskaan kuormituksen. Päivittäiset joogatuokiot lasken koko viikon ajalta yhdeksi liikuntasuoritukseksi - vaikka ajallisesti joogaa kertyykin viikossa helposti kaksikin tuntia, niin lasken lajin olevan puoliksi liikuntaa, puoliksi rentoutumista! Tähänastisista viikoista on vihreää 15/17 = n. 88 %, eli tavoite on vielä ainakin toteutunut hyvin.

Bujoni liikuntataulukko (jossa on tilaa myös vuodelle 2022)

5) Tankotanssissa uusien liikkeiden opettelu
En ollut aluksi varma, haluanko tätä lajia erikseen nimetä blogissani, koska tämä on lajina kuitenkin paljon harvinaisempi kuin lenkkeily, uinti tai jooga. Mutta toisaalta tiedostan samalla, että jos nyt joku läheinen kaveri sattuu tämän blogin löytämään, niin ehkä minut on helppo tunnistaa täältä sadasta muustakin jutusta. :D Lajin suosio on myös kasvanut viime vuosina nopeasti, ettei tämä enää ole harrastuksena niin harvinaisuus. Mutta niin, asetin tässä tavoitteeksi oman tanssikoreografian suunnittelun sekä kolmen uuden liikkeen haltuunoton (joista yhden olen jo puoliksi oppinutkin!). Niin ja sain uuteen kotiin ostettua vihdoin ikioman tangon (♡), joten edes koronarajoitukset eivät estä tänä vuonna treenaustani!

6) 100 elokuvan katsominen
Elokuvia tulee tosiaan katseltua, vaikka leffateatterissa en olekaan käynyt yli vuoteen. Kotiteatterissakin on onneksi ihan mukava valikoima katsottavaa! Tälle vuodelle katsottuja elokuvia on kertynyt 33, eli juurikin tavoitetahdin mukaisesti.

7) Vähintään 10 kirjan lukeminen
Sama tavoite oli viime vuonnakin, nyt lisähaasteena vain se, etten ole saanut uudella asuinpaikkakunnalla vielä kirjastokorttia hommattua. Olenkin päätynyt turvautumaan e-kirjoihin näin vapaa-ajan lukemisessakin. (Ja tähän tavoitteeseen en siis laske mukaan opintoja varten luettuja kirjoja.) Olen lukenut tänä vuonna kaksi kirjaa ja kolmas on aloitettu, mutta tässä olisi silti vähän kirittävää.

8) Uuden kielen opiskelua, mm. Duolingon avulla
Päädyin aloittamaan tässä muun opiskelun ohella myös itselleni kokonaan uuden kielen opiskelun. Teen tätä ihan itseopiskeluna omassa tahdissa erilaisten nettimateriaalien avulla, mutta tavoitteen edistymistä mittaan Duolingon kaikkien tasojen suorittamisella. Tällä hetkellä olen suorittanut tasoista 36 %, eli voin jatkaa samassa tahdissa.

9) Videokollaasit kolmen eri vuoden valokuvista
Sama tavoite oli viime vuonnakin, eli tarkoituksena on vähitellen digitoida vanhoja lapsuusajan kuvia sekä järjestellä tuoreempia kuvia, jotta ne parhaat kuvat ja muistot on helpompi löytää kuvapaljouden joukosta. Tätä en ole vielä kunnolla aloittanut, ja osan tästä voinkin tehdä vasta, kun käyn lapsuudenkodissa seuraavan kerran skannailemassa lisää vanhoja valokuvia.

10) Blogien ylläpitäminen
Minulla on parikin blogia, joista tämä on aktiivisin, mutta en halua muitakaan harrasteblogeja kuopata vielä kokonaan. Asetin tänä vuonna eri blogeille erilaiset päivitystavoitteet, ja tämän blogin osalta se on 25 postausta vuoden aikana. Tämä on jo vuoden postaus numero 14, joten tässä ollaan ihan reilusti tavoitetta edellä. Muissakin blogeissa olen tavoitteessa jo yli puolenvälin.

11) Sarjakuvan piirtämistä 12 strippiä
Tästäkään teini-iässä aloitetusta ikuisuusprojektista en ole vielä valmis luopumaan. Tällä hetkellä sarjakuvaa on kasassa 25 % (3/12) eli alle tavoitetahdin, mutta tämän kanssa on myös nopea kiriäkin.

12) Varallisuus vuoden lopussa väh. 110 000 €
Koska elän tällä hetkellä lähinnä säästöilläni eikä palkkatuloja varmaan tänä vuonna tule, niin on aika realistista, että varallisuuteni tulee vuoden aikana laskemaan. Kuitenkin ensimmäiset neljä kuukautta olen ihme kyllä pysynyt vielä plussan puolella, koska Nordnet-salkun arvonnousu on jatkunut hämmentävänkin hyvin (alkuvuodesta +14 %). Vuoden alussa varallisuuteni oli 118 077 € ja nyt se on 119 160 €. Lisäksi elokuussa on tulossa kahden tonnin veronpalautukset, joten tällä hetkellä tilanne näyttää oikein lupaavalta. Kuitenkin samalla tiedostan, että iso pörssinotkahdus huonolla hetkellä voi romuttaa tämän tavoitteen, joten en vielä tuulettele liikaa tämän suhteen.

Tällaisia juttuja siis tavoittelen tänä vuonna! Varallisuuden kehittymisestä tulee varmaan blogiini jonkin verran väliaikatietoja, mutta muiden tavoitteiden saavuttaminen ratkeaa viimeistään ensi vuoden alussa. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti