lauantai 10. heinäkuuta 2021

Oma varallisuuteni 7/2021

 Esittelin helmikuun postauksessani varallisuuteni kehittymistä viimeisen 11 vuoden aikana. Tarkoituksenani on päivittää tuota kaaviota puolen vuoden välein, tammikuun ja heinäkuun alussa. Ja tosiaan, vuosi on jo yli puolenvälin, joten tässä heinäkuun 2021 tilanteella päivitetty käppyrä. Edellä linkatusta postauksesta löytyy vähän selostusta vuosien 2010-2020 kehityskulusta ja suurimmista käänteistä, mutta keskityn nyt tarkastelemaan, miten vuoden 2021 ensimmäinen puolikas on minulla sujunut taloudellisesti.

Varallisuuden jakautuminen:
Käteinen: 193 €
Käyttötili: 1 233 €
ASP-tili: 39 408 €
Nordnet-salkku: 38 434 €
Bank Norwegian: 44 763 €
Yht. 124 031 € (tilanne 2/2021: 118 086 €)

Eli kuten kuvaajasta ja luvuista näkee, hyvin on sujunut. Hämmentävänkin hyvin, kun ottaa huomioon, että minulla ei ole ollut säännöllisiä palkkatuloja yli vuoteen! Sijoitukset ovat kuitenkin olleet yli vuoden hyvässä nousussa, veronpalautuksia tuli viime vuonna reippaasti ja on tulossa jälleen ensi kuussakin. Lisäksi sain keväällä muutaman tonnin perintöä. Hyvin ristiriitaiset fiilikset tästä kaikesta, koska jotenkin tuntuu väärältä tienata rahaa tekemättä mitään, ja vieläpä käytännössä sen takia, että olen jo valmiiksi hyväosainen. Toisaalta olen helpottunut siitä, etten joudu syömään kaikkia säästöjäni nyt ollessani poissa työelämästä.

Asetin itselleni yhdeksi tämän vuoden tavoitteista, että varallisuuteni olisi vuoden lopussakin yli 110 000 €:n, ja tällä hetkellä tavoite näyttää toteutuvan paremmin kuin hyvin. Odotin tämän vuoden menevän osaltani pahasti miinukselle, mutta tosiasiassa varallisuuteni on kasvanut alkuvuoden jälkeen noin 6 000 €:lla, niin järjettömältä kun se tuntuukin... En toki pidä tätä vielä minään todisteena siitä, että selviäisin jatkossakin ilman palkkatuloja, sillä alkuvuosi on ollut muiden tulolähteiden suhteen aika poikkeuksellinen. Kuitenkin on lohdullista huomata, että pitämällä menoni kurissa, keskimäärin 745 € / kk, nämä epävakaatkin tulot ovat toistaiseksi riittäneet pitämään varallisuuteni nousussa.

Minulla on edelleen iso osa rahoista Bank Norwegianin sijoitustilillä, josta siirtelen vähitellen rahaa ASP-tilille 3 000 € per vuosineljännes. Olen tehnyt Nordnetiin jonkin verran uusia ostoja, mutta en ihan hirvittävän suurilla summilla. Olenkin tämän suhteen edelleen vähän kahden vaiheilla, koska mietityttää, kuinka kauan pörssit pystyvät oikeasti jatkamaan nousuaan (keskellä pandemiaa!), mutta pitkällä aikavälillä sieltä todennäköisesti tulisi paras tuotto. Myös asunnon ostaminen on edessä ensi vuonna, enkä haluaisi ottaa hirvittävän isoa asuntolainaa, varsinkin kun työkuvioni ovat vielä tulevina vuosinakin vähän epävarmat. Eli senkin takia pidän nyt aika isoa pesämunaa ASP-tilillä ja BN:n sijoitustilillä. Joka tapauksessa olen kiitollinen tämän vuoden kehityssuunnasta ja mielenkiinnolla odottelen, miten vuoden jälkimmäinen puolisko sujuu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti