perjantai 28. tammikuuta 2022

Vuoden 2021 tavoitteiden toteutuminen

Tämä vuosi on jo hyvässä vauhdissa mutta en ole vielä täällä blogin puolella tehnyt katsausta vuoden 2021 tavoitteiden toteutumiseen. Löin vuoden 2021 tavoitteet lukkoon tammikuussa mutta esittelin ne blogissani vasta huhtikuussa ja kerroin samalla, miten ne olivat ensimmäisen vuosikolmanneksen aikana edistyneet. Kaikkiaan tavoitteet etenivät loppuvuoden aikanakin hienosti, sillä vuoden lopputulemana oli se, että saavutin tavoitteistani onnistuneesti 12/12! En ole muutamaan vuoteen pystynytkään samaan, sillä esimerkiksi vuoden 2020 tavoitteissa jouduin tyytymään lukemiin 10/12. Mutta alla kerron vielä, millaisia asioita tavoittelin (ja saavutin!) viime vuonna.

1) Asunnon tyhjäys ja muutto
Tämän pitkän matkan muuton sain jo alkuvuodesta hoidettua. Muutot ovat aina stressaavia ja ne vievät aikaa, rahaa, energiaa ja hermoja, mutta selvittiin tästäkin!

2) Avoimeen yliopistoon opintoja 35 op
Sain lopulta kasaan 36 opintopistettä niistä kursseista, jotka suoritin tämän vuoden aikana. Viimeisestä palauttamastani tehtävästä tuli toki merkintä opintosuoritusrekisteriin vasta tammikuun puolella, mutta lasken tämän silti vuoden 2021 ansioksi. (Ja opintosuoritusotteen mukaan sain vuonna 2021 virallisesti kasaan 38 opintopistettä, koska tässä puolestaan on mukana yksi joulukuussa 2020 suorittamani kurssi. Eli joka tapauksessa 35 op tuli täyteen.)

3) Kala-kasvisruokavaliolla koko vuosi
Olen ollut nyt kaksi vuotta ilman punaista lihaa ja vuodesta 2021 tuli elämäni ensimmäinen vuosi, kun en syönyt edes kanaa/siipikarjaa! Ja siis kyllä tämä ruokavalio tuntuu jo ihan omalta, lähinnä vaan pitää välillä olla tarkkana, etten syö lihaa vahingossa. (Kerran olin hyvin hyvin lähellä syödä kanaa, kun ravintolan take-away-annos ei ollutkaan ihan sitä, mitä tilasin...!)

4) Liikuntaa väh. 2 krt / vko ainakin 80 % viikoista
Pidän siis bujossani liikuntataulukkoa, jonne merkitsen eri väreillä viikkojen liikuntakerrat (45-60 minuutin kohtalainen tai raskas kuormitus, tai joogaa 15-20 min päivittäin viikon ajan). Vuoden lopuksi "vihreitä" eli vähintään kahden liikuntakerran viikkoja oli 50/53, eli 94 %.

5) Tankotanssissa uusien liikkeiden opettelu
Vaikka lähiopetuksessa tapahtuvia tankostudiotunteja kertyi vuoden aikana vain muutama, sain onneksi kotiin hankittua oman tangon, jossa sain treenata omassa rauhassani! Ja saavutin siis tankoilutavoitteeni: oman tankokoreografian tekeminen sekä kolme uutta liikettä, joista alla pienet kuvat! (Teen siis bujooni tavoitteille yleensä jonkinlaiset värityskuvat, joiden avulla voin seurata tavoitteiden etenemistä, kuvassa näkyy siis tavoitteiden 2-5 värityskuvat.)

6) 100 elokuvan katsominen
Leffateatterikäyntejä kertyi vuoden aikana vaivaiset kaksi, mutta onneksi kotisohvan leffavalikoimassakin riitti katseltavaa! Vuoden leffasaldoni oli lopulta 148.

7) Vähintään 10 kirjan lukeminen
Sain vuoden 10. kirjan luettua uudenvuoden aattona eli ei mennyt edes viime tinkaan... :D Mutta sain kuin sainkin juuri tuon 10 kirjaa kasaan (plus pari opintoja varten luettua kirjaa, mutta en laske niitä tähän mukaan) ja mukaan mahtui myös klassikkoja, kuten Hamlet, Frankenstein ja Humiseva harju. Välillä jouduin tyytymään e-kirjojen lukemiseen olosuhteiden pakosta, vaikka luenkin mieluummin ihan perinteisiä paperisia kirjoja. Tänä vuonna lukemistani kirjoista oli kuitenkin e-kirjoja 6 ja tavallisia kirjoja 4.

8) Uuden kielen opiskelua, mm. Duolingon avulla
Varsinaisten opintojen ohella opiskelen uutta kieltä itseopiskeluja Duolingon ja muiden nettimateriaalien avulla. Tässä olin asettanut tavoitteekseni suorittaa "Duolingossa kaikki 607 tasoa". Mutta loppusyksystä koko Duolingon kurssi meni uusiksi ja uusia tasoja tuli lisää, joten koko kurssin vetäminen loppuun ei ollutkaan enää kovin realistista. Joka tapauksessa saavutin vuoden loppuun mennessä tuon 607 tasoa/kruunua ja oikeastaan reippaasti ylikin (784).

9) Videokollaasit kolmen eri vuoden valokuvista
Kolme vuotta lisää ikuistettuna valokuvakollaasein! Sain jälleen vähän edistymään vanhojen lapsuuskuvien digitointiprojektia sekä tuoreempien kuvien järjestelyä tiiviimmiksi videoiksi, joiden kautta voi palata vuoden parhaimpiin muistoihin.

10) Blogien ylläpitäminen
Pidin tämän blogin lisäksi yllä myös paria harrasteblogia tavoitteen mukaisesti! Asetin tälle blogille tavoitteeksi 25 postausta vuoden aikana ja niitä kertyi lopulta 26. Parhaimmillaan postauksia syntyi 4 kuukaudessa (helmi, maalis ja huhti), mutta muutamina kuukausina vain yksi (kesä, syys, loka, joulu). Mutta yritän kyllä edelleen päivitellä tänne säännöllisesti vaikka viikottaisen päivittelyn sijaan tahti onkin nykyään ehkä se 1-2 kertaa kuukaudessa.

11) Sarjakuvan piirtämistä 12 strippiä
Edelleen pidin tätä teini-iässä aloitettua pöytälaatikkoprojektia hengissä ja sain tätä tuon 12 strippiä tehtyä. Piirtelyä ei tule muuten juurikaan harrastettua mutta sarjakuvan myötä tätä vanhaa harrastusta on ihan kiva pitää yllä!

12) Varallisuus vuoden lopussa väh. 110 000 €
Vuoden alussa varallisuuteni oli siis 118 077 €, mutta varauduin siihen, ettei minulla ole tänä vuonna välttämättä palkkatuloja, eläminen tietenkin maksaa eikä sijoitussalkkuni arvonnousu välttämättä jatku loputtomiin. Silti onnistuin kasvattamaan varallisuuttani myös vuoden 2021 aikana ja se oli vuodenvaihteessa 125 807 €, eli ylitin tässä todellakin odotukseni!

Alunperin tarkoituksenani oli kirjoitella samalla vuoden 2022 tavoitteista, mutta tämä postaus venähti jo nyt sen verran pitkäksi, että palaan niihin ensi kerralla - ehkä jo ensi viikolla! Joka tapauksessa vuoden 2022 uudet (osittain myös vanhat ja tutut) 12 tavoitetta on nyt päätetty ja tavoittelu niitä kohti on jo aloitettu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti