sunnuntai 6. helmikuuta 2022

Tavoitteeni vuodelle 2022

 Viimeksi kirjoittelin vuoden 2021 tavoitteiden toteutumisesta, mutta raotetaan nyt verhoa tämänkin vuoden tavoitteisiini. En siis ole aikoihin tehnyt varsinaisia "uuden vuoden lupauksia" vaan kirjaan alkuvuodesta ylös tavoitteita tulevalle vuodelle, eli mahdollisimman konkreettisesti asioita, joita haluan saavuttaa vuoden aikana. Ja "tavoite" ei siis tarkoita samaa kuin ehdoton sääntö. Viime vuonna sain kaikki tavoitteet saavutettua, mutta muutamana edellisvuonna pari on jäänyt suorittamatta ja tämäkin on ihan ok. Tarkoituksena on haastaa itseään kehittymään ja edistää erilaisia pikkuprojekteja. Silti haasteiden ei pidä olla sellaisia, että ne täytyisi suorittaa väkisin loppuun itkua vääntäen.

Tavoitteita kertyy itselleni yleensä aika paljon. Tavoitteista iso osa on kuitenkin sellaisia, että teen niitä mielelläni, mutta välillä tarvitsen muistuttelua ja lisämotivaatiota niiden tekemiseen. Tavoitteiden kirjaaminen ylös (värityskuvien kera!) toimii tähän omalla kohdallani yleensä hyvin! Osa tavoitteista on tuttuja viime vuodelta, osa vähän muokattuja ja pari ihan uuttakin. Ja osa isommista haaveista (esim. ensiasunnon ostaminen) jäi nyt kuitenkin tavoitelistalta pois. Ensiasunnon osto on mahdollisesti edessä jo tämän vuoden lopulla, mutta toisaalta se voi mennä 2023 alkuunkin, enkä halua tehdä elämäni tähän mennessä isointa ostopäätöstä ihan vaan sen takia, että saan tavoitteen suoritettua ja bujosta kuvan väritettyä. ´:D

VUODEN 2022 TAVOITTEENI

1) Opintojen suorittaminen loppuun
Kuulostaa ehkä isommalta urakalta kuin onkaan, koska tästä ei enää montaa kurssia puutu. Saan siis nämä nykyiset opintoni pakettiin mahdollisesti jo huhtikuussa. Lasken tavoitteeseen mukaan myös mahdollisen paperityön, mikä voi liittyä esim. opintotodistuksen hankkimiseen, mutta tämän pitäisi toteutua silti helposti vuoden aikana.

2) Vegaanipäiviä väh. 31, mukana myös yksi vegaaniviikko
Olen ollut nyt 1,5 vuotta syömättä lihaa ollenkaan, eli käytännössä pidän nyt itseäni jo kala-kasvissyöjänä, enkä usko että tulen enää syömään lihaa vapaasta tahdostani. Kuitenkin maitotuotteiden käytössäkin olisi karsimisen varaa. Minulla tärkein syy kasvispainotteiselle ruokavaliolle on ilmastoystävällisyys, mutta toisaalta esim. juustojen hiilijalanjälki on yleensä isompi kuin broilerin tai jopa porsaanlihan! Siksipä yritän myös vähitellen lisätä vegaanisen ruoan osuutta lautasellani vaikken (ainakaan vielä) ryhdy täysvegaaniksi. Tammikuun vegaanihaasteeseen en saanut tänäkään vuonna aikaiseksi osallistua, mutta vastaavan hyödyn yritän saada pitämällä vuoden aikana 31 vegaanipäivää, joista 7 on peräkkäisiä päiviä (ma-su), niin tulee kokeiltua vegaaniutta myös kokonainen viikko kerrallaan.

3) Tankotavoitteita: aysha, cupido, tankokäsiseisonta, muutama korkotunti
Harrastan siis tankotanssia ja tavoitteena on ottaa tänä vuonna haltuun taas muutama uusi liike sekä kokeilla tankotanssin saralla vähän uuttakin aluevaltausta eli platform-korkokengillä tanssimista! Alempana toivon mukaan havainnollistava kuva noista liikkeistä, vaikka tulikin aika pientä piiperrystä...

4) Joogatavoitteita: spagaati(ssa edistyminen), pincha, kamelista siltaan
Modernin joogan "asana-keskeisyyttä" ja hengellisyyden sivuuttamista kritisoidaan säännöllisesti, mutta itse nyt vaan tykkään joogassakin uusien liikkeiden opettelusta. Jooga on minulle ennen kaikkea liikuntaa, rentoutumista ja kehon liikkuvuuden kehittämistä. Siksi siis asetin tällaiset liikkeisiin keskittyvät tavoitteet! Ja spagaatia aion harjoitella ahkerasti mutta haluan pitää harjoittelun turvallisena. Eli tavallaan spagaati on se pohjimmainen tavoitteeni, mutta en yritä väkisin vääntää itseäni spagaatissa loppuun asti, jos keho ei ole siihen valmis. Enkä ole edes ihan vakuuttunut siitä, onko etuspagaati minun kankeilla takareisilläni edes mahdollista, mutta ainakin voin edetä spagaatissani vähän alaspäin, millimetri kerrallaan.


5) 100 itselle uuden elokuvan katsominen
Viime vuonna oli lähes sama tavoite, nyt otan vain mukaan tuon "itselleni uuden", jotta tulee laajennettua leffasivistystään eikä vain katsottua niitä samoja vanhoja.  Tammikuun saldoksi tuli 11 itselleni uutta elokuvaa, joten tämän suhteen ollaan jo hyvällä mallilla! (Vaikka ylläolevaa kuvaa ottaessa en ollut vielä ehtinyt värittää ensimmäistä elokuvakelaa ensimmäisten 10 leffan merkiksi.)

6) 10 kirjan lukeminen
Sama tavoite kuin viime vuonna, eli 10 kirjaa. E-kirjat lasketaan mukaan ja mukana voi olla niin asia- kuin kaunokirjallisuuttakin. En kuitenkaan laske mukaan äänikirjoja enkä opintoja varten luettuja kurssikirjoja. Tammikuun jälkeen kasassa onkin jo yksi kirja, e-kirjana lainattu "Saatana saapuu Moskovaan".

7) Blogien ylläpitäminen
En halua täällä paljastaa muita pikku harrasteblogejani tai varsinkaan yksityistä päiväkirjaani, mutta asetin taas kaikille blogeille oman postaustavoitteen. Tavoitteita kohti -blogin osalta tavoitteena on 15 postausta ja tämä on jo vuoden 3. postaus eli hyvällä mallilla ollaan. Mutta vaikka tuo tulisi jo hyvissä ajoin vuotta täyteen, yritän joka tapauksessa käydä vähintään kerran kuussa postaamassa tänne!

8) Videokollaasit kolmen eri vuoden valokuvista
Sama tuttu tavoite kuin parina viime vuonna, eli yritän vähitellen saada lapsuuskuvien digitointiprojektia ja uudempien kuvien järjestelyprojektia etenemään!

9) Sarjakuvan piirtämistä 12 strippiä
Ja tässä toinen ikuisuusprojekti. Olen piirrellyt yhtä sarjakuvaa pöytälaatikkoon jo kohta 20 vuoden ajan, enkä nyt ainakaan tänä vuonna vielä lopeta.

10) Saksan opiskelua: Duolingo-kurssi loppuun, Nicos Weg -sarja ja saksankielinen kirja
Aloitin vuosi sitten saksan opiskelemisen ja jatkan tänäkin vuonna itseopiskelua nettimateriaalien ja Duolingon avulla. Lisäksi bongasin Youtubesta nimenomaan saksan opiskelijoille tarkoitetun videosarjan, jonka aion katsoa. Vuoden aikana olisi tavoitteena lukea myös yksi kirja saksaksi!

11) Uuden paikkakunnan bucket list
Noh, paljastamatta tarkemmin, missä asun, haluan joka tapauksessa päästä ennen täältä pois muuttamista näkemään ja kokemaan ainakin parit nähtävyydet ja lähiseudun paikat. Listallani on 7 kohtaa mutta jätän sen verran koronavaraa, että näistä 5 riittää, jos kaikkea ei pääsekään vielä kovin helposti tekemään.

12) Tavaroiden ostamista enintään 1000 €:lla
Pähkäilin pitkään, laitanko jonkinlaisen varallisuustavoitteen tällekin vuodelle, mutta en vielä tiedä yhtään, palaanko tänäkään vuonna työelämään. Lähdinkin siis tavoitteessani rajaamaan tällä kertaa sitä, paljonko ostan fyysisiä tavaroita: vaatteita, elektroniikkaa, sisustustarvikkeita, kirjoja... Olen tämän tavoitteen onnistumisesta kaikkein skeptisin, koska kaikkia ostotarpeita on vaikea ennustaa ja esim. kännykkä alkaa olla tiensä päässä. Mutta vaikkei tonnin tavarabudjetti ihan koko vuotta riittäisikään, yritän silti haastaa itseäni kiinnittämään enemmän huomiota siihen, mitä kaikkea materiaa tulee ostettua ja miettimään tarkemmin, mitä oikeasti tarvitsen! Kirjoittelen jossain vaiheessa tarkemmin tästä tavoitteesta, tuohon summaan päätymisestä ja tavoitteen etenemisestä, koska tämä on nyt minulle kokonaan uudenlainen tavoite.

Tällaisia tavoitteita kohti siis vuonna 2022! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti