maanantai 30. tammikuuta 2023

Vuoden 2022 tavoitteiden toteutuminen

 Tätä vuotta on kulunut kohta jo ensimmäinen kuukausi mutta viime vuoden tavoitteet on vielä täällä blogissa käymättä läpi. Löin vuoden 2022 tavoitteet lukkoon viime vuoden tammikuun aikana ja otin itselleni 12 tavoitetta, joiden eteen kyllä tein töitä ja näin vaivaa pitkin vuotta. Näistä 10 onnistuikin mutta 2 vain osittain. Tässä siis vuoden 2022 tavoitteita ja miten niissä onnistuin.

1) Opintojen suorittaminen loppuun
Opinnoista puuttui pari viimeistä kurssia ja sain ne hyvissä ajoin suoritettua, kuten myös tilattua tutkintotodistukset, joten tämä toteutui helposti ja vuoden tavoitteista ensimmäisenä.

2) Vegaanipäiviä väh. 31, mukana myös yksi vegaaniviikko
Nyt olen ollut jo 2,5 vuotta syömättä lihaa, ja yritän vähitellen siirtää ruokavaliotani varsinkin maitotuotteiden käytöstä ilmastoystävällisempään suuntaan. Sain pidettyä huhtikuussa kokonaisen vegaaniviikon ja kaikkiaan vuodessa kertyi 31 päivää, jolloin en syönyt mitään eläinperäisesti valmistettua.

3) Tankotavoitteita: aysha, cupido, tankokäsiseisonta, muutama korkotunti
Tästä jouduin vähän tinkimään, koska harjoitteluun tuli viime vuonna jonkin verran katkoja, eikä aysha ja tankokässäri ihan tällä harjoittelumäärällä vielä auenneetkaan. Nämä tankoilutavoitteet toteutuivat vain puoliksi, mutta tuli ayshaa kohtikin vähän edistystä, niin ehkä tänä vuonna...!

4) Joogatavoitteita: spagaati(ssa edistyminen), pincha, kamelista siltaan
Myös joogatreeneihin tuli etenkin loppuvuodesta vähän taukoa, niin nämäkin tavoitteet onnistuivat vain osin. Spagaatissa suoritin yhden workshopin useaan kertaan ja kuukausihaasteenkin harjoitteineen, ja edistystä kyllä tapahtui - oikeastaan kaikissa näissä kolmessa liikkeessä - mutta missään ei päästy ihan maaliin asti.

5) 100 itselle uuden elokuvan katsominen
Tämä toteutui lopulta jo ihan hyvissä ajoin marraskuun alussa ja koko vuoden leffasaldoksi tuli 117 itselleni uutta elokuvaa.

6) 10 kirjan lukeminen
Tämä tavoite on ollut jo parina vuonna ja viimeksi sen toteutuminen jäi aika viime tinkaan mutta tänä vuonna sain jopa muutaman ekstrakirjankin luettua. Vuoden lopulla oli sitten kasassa 13 luettua kirjaa.

7) Blogien ylläpitäminen
Tämä toteutui myös muiden pikkuharrasteblogien osalta ja tämän blogin osalta sain juuri tavoitteena olleet 15 postausta - vähintään yksi joka kuukaudelle - tehtyä. Ajattelin tavoitteen täyttyvän helposti mutta inspiraatio oli vuoden aikana vähän hukassa, joten ylimääräisiä kirjoituksia ei tältä vuodelta kertynyt.

8) Videokollaasit kolmen eri vuoden valokuvista
Sain vanhojen kuvien digitointia ja uudempien kuvien järjestelyprojektia taas etenemään juurikin tuon kolmen vuoden verran

9) Sarjakuvan piirtämistä 12 strippiä
Teini-iässä aloitettu ikuisuusprojekti pysyi hengissä taas yhden vuoden ja strippejä kertyi yhteensä 13 eli peräti yksi ylimääräinen.

10) Saksan opiskelua: Duolingo-kurssi loppuun, Nicos Weg -sarja ja saksankielinen kirja
Toinen vuosi saksan opiskelua sujui näiden tavoitteiden parissa varsin hyvin ja sain Duolingon viimeisetkin oppitunnit "kultaiselle" tasolle - vaikka päivittyvä kurssi ja alusta aiheuttivatkin välillä päänvaivaa. Lisäksi harjoittelin kieltä Youtubessa julkaistun sarjan avulla sekä lukemalla saksankielisen (lasten)kirjan!

11) Uuden paikkakunnan bucket list
Ehdin uuden - nyt jo entisen - paikkakunnan lähistöllä näkemään ja kokemaan about sen mitä suunnittelinkin, ja seitsemästä kohdan bucket listiltä tuli suoritettua kuusi asiaa (kun tavoitteena oli ainakin viisi).

12) Tavaroiden ostamista enintään 1000 €:lla
Tästä olenkin jonkin verran kirjoitellut väliaikatietoja ja tavaroita tuli tosiaan osteltua yhteensä 876 €:lla eli tavarabudjettia jäi jäljelle 124 €, kuten vuoden viimeisenä päivänä arvelinkin. Vaikka säästöönhän tämä summa ei mene, vaan tänäkin vuonna aion seurata ja rajoittaa tavaroiden ostelua samanlaisella budjetilla.

Siinäpä viime vuoden tavoitteet, joista kuitenkin kunnioitettavat 10 toteutui, vaikka täyttä riviä ei saatukaan tällä kertaa kasaan. Ja tämä on täysin ok - muistuttelen itseäni toistuvasti siitä, että tavoitteet ovat tavoitteita, eivät ehdottomia sääntöjä tai pakollisia suoritteita. On kiva olla tavoiteltavaa mutta täytyy myös huomata ajoissa, jos jostain asiasta tulee tylsä velvollisuus.

Ja tästä pääsemmekin tämän blogin tulevaisuuteen. Kirjoitteluinto oli tosiaan viime vuonna hukassa enkä halua pakottaa itseäni kirjoittelemaan tänne säännöllisesti, jos inspiraatiota ei ole. Vaikka aluksi tämän blogin aihe tuntui itselleni tosi kiinnostavalta, itse tavoitteiden asettamisesta kirjoitin aika nopeasti sen mitä halusinkin, ja sen jälkeen en olekaan enää ihan tiennyt, mihin haluan blogia käyttää ja mihin suuntaan haluan sitä viedä. Toisaalta on ollut kiva ikuistaa jonnekin omia raha-asioitaan ja tavoitteitaan, mutta toisaalta olen ehkä alkanut stressata anonyymina pysymistä. Plus aihepiirit ovat nyt aika sekalainen yhdistelmä hyvinkin pehmeitä arvoja (mielenterveyden vaalimista, armollisuutta, onnellisuutta...) ja kuitenkin samalla raha-asioita, muun muassa sijoittamista, enkä enää tiedä miten nämä sopivat yhteen omissa arvoissani.

En nyt ihan vielä kuoppaa blogiani mutta en myöskään lupaa tälle enää mitään säännöllisiä päivityksiä. Katsotaan jospa inspiraatio taas herää, nyt kun en "pakota" itseäni kirjoittamaan vähään aikaan, vai olenko jo sanonut täällä sanottavani. Joka tapauksessa kiitos blogin pariin eksyneille, ja toivottavasti täältä on löytynyt jotain vinkkejä ja inspiraatiota paremman arjen ja elämän tavoitteluun!

Tavoittelu jatkukoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti