maanantai 21. syyskuuta 2020

Tervetuloa blogini pariin!

 Tervehdys sinulle, joka olet eksynyt blogiini! Idea blogiin on muhinut päässäni jo keväästä asti, blogialustan perustin jo kesäkuussa, ja nyt vihdoin aloitan tämän blogin pitämisen ihan oikeasti. Tarkoituksena on jakaa omia kokemuksia, hyviä vinkkejä ja tutkimustietoa siitä, miten asettaa hyviä tavoitteita ja saavuttaa niitä, miten omaksua uusia tapoja ja taitoja, miten olla armollisempi itseään kohtaan, ja miten saada elämästään siinä ohella vähän mielekkäämpää. Olen kehittänyt itselleni mielestäni ihan hyviä ja toimivia keinoja oman elämän ja talouden hallintaan mm. bujoilun ja kirjanpidon avulla, ja halusin jakaa niitä muillekin. Sen lisäksi yritän itsekin matkan varrella kehittyä, oppia ja edistyä omissa tavoitteissani.

 Blogin takana on 32-vuotias nainen, joka on ollut korkeakoulututkinnon suorittamisen jälkeen muutaman vuoden työelämässä, mutta löytänyt itsensä useaankin otteeseen taas opiskelijan roolista. Syynä on osittain kyllästyminen aiempiin työtehtäviin, mutta toisaalta myös viehätys opiskeluun ja uuden oppimiseen! Tällä hetkellä suoritan avoimeen yliopistoon opintoja etänä. Kumppanin kanssa yhteistä taivalta on takana reilut neljä vuotta, josta olemme asuneet yhdessä kaksi vuotta. Lähivuosina edessä on varmaan ensiasunnon ostaminen. Harrastuksiini kuuluu mm. lenkkeily, uinti, elokuvat, kirjat, tv-sarjat, kirjoittaminen ja bujoilu.

 Kantavana teemana blogissani on tavoitteellisuus, mutta sen sisällä olen kiinnostunut aika monestakin laajemmasta kokonaisuudesta, kuten tästäkin esittelystä ehkä huomaa! Käytän blogissani tunnisteita, joiden avulla voi etsiä tekstejä, jos sinua kiinnostaa vain joku tietty aihealue. Seuraavat aiheet ovat omaa sydäntäni lähellä ja niitä kaikkia tullaan käsittelemään blogissani:

  • Tavoitteellisuus: hyvien tavoitteiden asettaminen ja saavuttaminen 
  • Elämän mielekkyys: onnellisuuden ja mielekkyyden tunteiden lisääminen elämään
  • Raha-asiat ja talouden haltuunotto: budjetointi, säästäminen, sijoittaminen, velkojen maksaminen
  • Terveelliset elämäntavat: liikunta, ravinto, lepo, päihteettömyys, addiktioiden selättäminen 
  • Uuden oppiminen: opiskelutekniikat, opiskelumotivaation löytäminen, elinikäinen oppiminen
  • Arjen hallinta: aikataulutus, bujoilu, kalenterien hyödyntäminen, priorisointi 
  • Sosiaaliset suhteet: toimiva parisuhde ja muut ihmissuhteet, introverttiys
  • Ekologisuus: vihreät arvot, hiilijalanjäljen pienentäminen, ilmastoahdistuksen hallinta

 Blogini on suunnattu kaikille niille, jotka epäonnistuvat vuosi toisensa jälkeen uuden vuoden lupauksissaan. Ja niille, jotka kokevat ettei aika riitä mihinkään, mitä oikeasti haluaisi tehdä. Niille, jotka odottavat palkkapäivää senttejä laskien. Tai niille, jotka siirtävät ikäviä velvollisuuksia aina vain eteenpäin... ja eteenpäin. Niille, jotka haluavat oppia armollisuutta itseään kohtaan. Sekä niille, joilla elämän suunta on tällä hetkellä vähän (tai paljonkin) hukassa.

 Lämpimästi tervetuloa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti